Copyright © 2018 Escola de Música J.Llongueres, SRL Tots els dres reservats.

HORARI D'APERTURA

Dilluns- Dijous 16:00/21:00

Divendres  10:00/13:00 -16:00/20:00

ON SOM

Carrer Sèneca 22

08006, Barcelona. 

info@joanllongueres.cat

Tel: 932-171-894

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

  Certificat en Rítmica Dalcroze 

Formació del Professorat

Programa

Aquest curs, que consta de dos anys acadèmics, et permet conèixer les bases de la metodologia musical ideada per Émile Jaques-Dalcroze; l'aprenentatge musical a través del moviment.
Conèixer i aprendre la metodologia Dalcroze ens ens dóna l'oportunitat de posar en pràctica una forma d'educar creativa, flexible i artística, vàlida tant per a l'aprenentatge de la música com de les arts escèniques. 
L'observació, l'adaptació i la creativitat són competències que es fan imprescindibles en el mestre i que es treballen al llarg de la formació, atès que potencien les seves qualitats artístiques i educatives. Així, doncs, la didàctica de la rítmica, la improvisació instrumental i vocal, la tècnica i l'expressió corporal, el repertori, la rítmica, la didàctica del llenguatge, l'elaboració de projectes artístics i educatius i, finalment,  els seminaris que introdueixen a la psicologia i a la recerca educativa, fonamenten aquests estudis que incideixen tant en la formació pedagògica del mestre com en la seva formació musical i artística.
Més de 100 anys avalen aquesta metodologia que, gràcies als avenços en recerca educativa, avui és de gran vigència i plena actualitat.

 

Objectius:

  • Conèixer i descobrir les possibles relacions artístiques i pedagògiques entre música i moviment.

  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia Dalcroze en l'àmbit musical i de les arts escèniques.

  • Saber interpretar la música en moviment.

  • Elaborar un repertori propi d'obres musicals amb finalitats educatives.

  • Improvisar i crear a través del cos, de la veu i de l'instrument, potenciant les capacitats artístiques i educatives.

  • Fomentar l'observació i adaptació al nostre entorn –social i educatiu-.

  • Adquirir eines i recursos pedagògics per aplicar la metodologia Dalcroze al nostre camp professional.

Mòduls

Moviment i expressió: Tècnica corporal, improvisació, educació vocal en moviment, coreografia rítmica i pedagogia del moviment.
Rítmica Dalcroze: Entrenament rítmic i auditiu, educació de l'oïda i llenguatge, exploració de l'espai físic i sonor, tècniques per desenvolupar un pensament artístic i educatiu propi.
Improvisació i interpretació: Laboratori sonor, improvisació instrumental, improvisació al piano, literatura musical per a l'ensenyament/aprenentatge, interpretació i creació musical per al moviment.
Didàctica: Fonaments metodològics de Jaques-Dalcroze, estratègies i recursos didàctics, didàctica de la rítmica aplicada a diferents aprenentatges, tècniques d'observació i intervenció a l'aula.
Practicum: Observació de classes obertes emmarcades en diferents camps educatius i artístics (Educació Infantil i Primària, Arts Escèniques, Necessitats Especials, Escola de Música, Projectes Socials, Interpretació Instrumental,…) i dirigides a diferents edats.

El Certificat d'Assistència s'obté en finalitzar cada nivell i està reconegut pel Departamentd’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a Formació Permanent del Professorat (amb assistència mínima del 80% de les hores de formació).
Per a obtenir el Certificat en Rítmica Jaques-Dalcroze és necessari superar les avaluacions corresponents al nivell II.

Informa-te'n a info@joanllongueres.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now