Certificat en Rítmica Dalcroze 

Formació del Professorat

A causa de la situació d'emergència sanitària en la qual ens trobem provocada per la SARS-CoV-2 el Certificat en Rítmica Jaques-Dalcroze s'adaptarà, en aquest proper any acadèmic 2020/21, a una modalitat de docència mixta.

És per això que oferim un ensenyament en línia combinada amb un ensenyament presencial imprescindible per a l'adquisició de les competències de l'docent que el preparen per a impartir l'educació musical en moviment:

La rítmica Jaques-Dalcroze.

Programa

Aquest curs, que consta d'un any acadèmics, amb 150 hores, et permet conèixer les bases de la metodologia musical ideada per Émile Jaques-Dalcroze; l'aprenentatge musical a través del moviment.


Conèixer i aprendre la metodologia Dalcroze ens ens dóna l'oportunitat de posar en pràctica una forma d'educar creativa, flexible i artística, vàlida tant per a l'aprenentatge de la música com de les arts escèniques. 
 

L'observació, l'adaptació i la creativitat són competències que es fan imprescindibles en el mestre i que es treballen al llarg de la formació, atès que potencien les seves qualitats artístiques i educatives. Així, doncs, la didàctica de la rítmica, la improvisació instrumental i vocal, la tècnica i l'expressió corporal, el repertori, la rítmica, la didàctica del llenguatge, l'elaboració de projectes artístics i educatius i, finalment,  els seminaris que introdueixen a la psicologia i a la recerca educativa, fonamenten aquests estudis que incideixen tant en la formació pedagògica del mestre com en la seva formació musical i artística.
 

Més de 100 anys avalen aquesta metodologia que, gràcies als avenços en recerca educativa, avui és de gran vigència i plena actualitat.

Objectius:

  • Conèixer i descobrir les possibles relacions artístiques i pedagògiques entre música i moviment.

  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia Dalcroze en l'àmbit musical i de les arts escèniques.

  • Saber interpretar la música en moviment.

  • Elaborar un repertori propi d'obres musicals amb finalitats educatives.

  • Improvisar i crear a través del cos, de la veu i de l'instrument, potenciant les capacitats artístiques i educatives.

  • Fomentar l'observació i adaptació al nostre entorn –social i educatiu-.

  • Adquirir eines i recursos pedagògics per aplicar la metodologia Dalcroze al nostre camp professional.

Mòduls

Moviment i expressió: Tècnica corporal, improvisació, educació vocal en moviment, coreografia rítmica i pedagogia del moviment.
Rítmica Dalcroze: Entrenament rítmic i auditiu, educació de l'oïda i llenguatge, exploració de l'espai físic i sonor, tècniques per desenvolupar un pensament artístic i educatiu propi.
Improvisació i interpretació: Laboratori sonor, improvisació instrumental, improvisació al piano, literatura musical per a l'ensenyament/aprenentatge, interpretació i creació musical per al moviment.
Didàctica: Fonaments metodològics de Jaques-Dalcroze, estratègies i recursos didàctics, didàctica de la rítmica aplicada a diferents aprenentatges, tècniques d'observació i intervenció a l'aula.
Practicum: Observació de classes obertes emmarcades en diferents camps educatius i artístics (Educació Infantil i Primària, Arts Escèniques, Necessitats Especials, Escola de Música, Projectes Socials, Interpretació Instrumental,…) i dirigides a diferents edats.

D'aquests mòduls s'extreuen les diferents sessions en què es treballen els objectius i continguts que configuren el programa de certificat, donant sempre rellevància a un contingut principal al voltant de el qual giren les activitats d'aprenentatge.

 

El curs pot seguir-se de forma fragmentada, inscrivint-se únicament a les sessions en línia, o fins i tot a algunes d'elles.

 

Per obtenir el Certificat en Rítmica Jaques-Dalcroze el curs s'ha de fer en la seva totalitat, tant presencial com en línia.

Un cop superades les activitats d'avaluació programades s'obté el Certificat en Rítmica Jaques-Dalcroze, reconegut per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra, Suïssa.

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a Formació Permanent del Professorat.

Més informació a cursos@joanllongueres.com / 932 171 894

Copyright © 2018 Escola de Música J.Llongueres, SRL Tots els dres reservats.

HORARI

Dilluns- Dijous 16:00 a 21:00

Divendres  10:00 a 13:00 -16:00 a 20:00

ON SOM

Carrer Sèneca 22

08006, Barcelona. 

info@joanllongueres.com

Tel: 932-171-894

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now