Certificat en Rítmica Dalcroze 

Formació de Professorat

Professorat

 

Eugènia Arús: Doctora en Educació Musical per la Universitat de Barcelona. Diploma Superior i Llicència d'Ensenyament en Rítmica-Dalcroze, Solfeig i Improvisació per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Diploma pedagògic d'educació musical Willems per l'Association International de Education Musicale, Lió. És professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. Actualment compagina la seva feina com a músic amb la publicació d'articles i material didàctic destinat a la posada en pràctica de l'educació musical. Ha estat convidada a països com Anglaterra, Suïssa, Itàlia, Finlàndia o I.I.O.O., com a intèrpret o ponent. Col·labora des de l'any 2005 amb la Fundació Barenboim-Said en el projecte Educació Musical Infantil. És membre dels grups de recerca educativa DIDPATRI i GREMI de la Universitat de Barcelona. Des de l'any 2015 dirigeix el Projecte Artístic i Educatiu de l'Institut de Rítmica i Pedagogia Musical Joan Llongueres..


Neus Fernández: Percussionista i pianista. Llicència d'Ensenyament en Rítmica-Dalcroze, Solfeig i Improvisació per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra amb Premi a la Creació. Becada per la Fundació Émile Jaques-Dalcroze. Títol Superior de Pedagogia i Professional de piano, solfeig i percussió pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Especialitzada en la metodologia Dalcroze aplicada a les Arts Escèniques, és professora de l'Institut del Teatre de Barcelona des de 1998, CSD Conservatori Superior de Dansa i ESAD Escola Superior d’Art Dramàtic. Formadora en diferents institucions d'Europa, ha estat presidenta de l'Associació Espanyola de Rítmica i membre del comitè de la FIER, FédérationInternational d’Enseignement de la Rythmique. Actualment coordina el Departament de Pedagogia Musical d'Institut de Rítmica i Pedagogia Musical Joan Llongueres i dirigeix el curs de Certificat en Rítmica Dalcroze. És directora de la Companyia Perkimba així com de la part pedagògica conjuntament amb Thierry Hochstätter.


Pablo Cernik: Professor de piano pel Conservatori Nacional de Música de Buenos Aires i Diploma Superior i Llicència d'Ensenyament en Rítmica-Dalcroze, Solfeig i Improvisació per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Ha treballat com a professor a l'Institut Dalcroze de Ginebra, al Conservatori Superior Musikene del País Basc, Espanya, entre moltes altres institucions. Actualment ensenya en escoles de música del Govern de la Ciutat de Bs. As., al CIC (carrera d'actuació). És convidat a impartir cursos de Rítmica Dalcroze per diferents universitats, conservatoris i escoles de dansa de diferents països: Suïssa, Espanya, Costa Rica, Colòmbia, Xile, Mèxic, Japó, França i Itàlia. És coordinador i professor en les formacions de Certificació en Rítmica Dalcroze de Xile i Mèxic. Professor a l'Institut Superior Santa Ana - Música. 

Brigitte Wistchi: Llicència d'ensenyament en Rítmica-Dalcroze, Solfeig i Improvisació per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra amb premi en pedagogia. Diplomada en magisteri per la Facultat de Pedagogia de Bienne. Ha estat professora de rítmica en cursos de postgrau a la Universitat Ramon Llull i ha participat en seminaris i tallers en diferents conservatoris i escoles de música d'Espanya. Va ser mestra de rítmica a l'Escola Reina Elisenda de Barcelona i professora de rítmica i llenguatge a l’EM Joan Llongueres. Actualment compagina la docència amb l'elaboració i publicació de material didàctic destinat principalment a l'educació infantil. És professora del Màster en Educació Musical de la Universitat Internacional d'Andalusia en conveni amb la Fundació Barenboim-Said.


Maite Bilbao: Títol Superior en Pedagogia del Llenguatge i de l'Educació Musical al Centre Superior de Música del País Basc, Musikene i Grau Mitjà de Música en l'especialitat de Piano. Màster en Pedagogia Musical, orientació Rythmique Jaques-Dalcroze a la Haute Ecolede Musiqui de Ginebra, Suïssa. Postgrau de Rítmica aplicada a la tercera edat per l'Institut Jaques - Dalcroze de Ginebra, Suïssa. Actualment cursa els Estudis de Diplôme Supérieur en aquesta especialitat. Professora de “Mètodes d'Educació Musical: Dalcroze” i del Curs Postgrau d'Especialització "Didàctica Musical aplicada al Llenguatge Musical i Introducció instrumental” en Musikene. Professora d'Educació Auditiva al Centre Superior Escola Creativa de Madrid en l'especialitat d'Interpretació de jazz i músiques actuals. Professora de piano, llenguatge musical, música i moviment, cant coral, cultura musical, i rítmica en diverses escoles de música i conservatoris del País Basc. Imparteix tallers, cursos i conferències en l'estat i a l'estranger.


Thierry Hochstätter: Bateria i percussionista. Estudis al Conservatoire de Genève, SwissJazz School de Bern i Musician Institute, Los Angeles. Músic d'escena i d'estudi per a una gran diversitat d'artistes. Percussionista permanent en el Béjart Ballet Lausanne (BBL). Gran part de la seva feina com a compositor està estretament lligada al món del teatre i de la coreografia amb directors d'escena i coreògrafs com Maurice Béjart, Roland Petit, Dominique Catton i Gil Roman. Professor de "Dancing-*Percussion" en l'École Atelier Rudra de Maurice Béjart. Professor col·laborador a l'Institut del Teatre. Drums Clinics para ZidjianCymbale Cie.Cofundador i director artístic de Citypercussion. Cofundador de ASAP2 newconcept. Director artístic de PerkImBa Cia.


Gemma Cunill: Pianista. Llicència d'ensenyament en Rítmica-Dalcroze, Solfeig i Improvisació per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Diploma pedagògic d'educació musical Willems per l'Association International de Education Musicale, Lió. Títol Superior de Pedagogia Musical pel Conservatori Superior de Música de Barcelona i títol professional de piano pel Conservatori Municipal de Terrassa. Diploma d'Estudis Avançats en Didàctica de l'Expressió Musical i Corporal per la Universitat de Barcelona. Ha impartit cursos i seminaris a Catalunya i l'Estat Espanyol. Professora en els cursos de formació en Rítmica Dalcroze a l'Institut Joan Llongueres. Responsable dels cursos de rítmica a l'Escola Fusió de Sant Cugat i al Conservatori de Santa Perpètua de la Moguda. En el camp de la innovació i recerca educativa, actualment treballa en l'aplicació de l'educació musical i rítmica en l'etapa 0-3, vinculant mare/pare nen/nena.

Marta Amatriain: Ballarina. Formació en Dansa Clàssica a l'Institut del Teatre de Barcelona amb Beca de perfeccionament Ballettschuleder Hamburguischen Staatsoper. Es forma a Nova York al Merce Cunningham Dansi Studio, Susan Klein School of Dansi i amb TrishaBown. Participa en les companyies D’Art, l’Anònima Imperial, Michelle Anne de Mey, A. Thérèse der Keersmarker. Ballarina en diferents temporades d'òpera del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i a l'òpera d’Hamburg. Professora de dansa clàssica i contemporània. Dirigeix tallers de composició i creació infantil per a diferents entitats i projectes educatius. És professora del Departament de Pedagogia de la Dansa en el Institut del Teatre de Barcelona.


Marta Fiol: Cantant. Professora Associada de Fitzmaurice Voicework®, Professora Acreditada del Mètode Feldenkrais®, i Diplomada en Pedagogia Willems i Musicoterapia (AMBx). Com a coach emfasitza no només la recerca del propi so i expressió, sinó també la connexió entre el cos, la respiració, la veu i les emocions, així com també el desenvolupament de la creativitat i el plaer en la interpretació sobre l'escenari. Com a cantant professional ha participat amb rol protagonista en diverses òperes (recentment ha interpretat l'obra d'Anselm Clavé “L’Aplec del Remei”, dir. Xavier Albertí), que ha obert la temporada 2016/17 al Teatre Nacional de Catalunya. En l'àmbit dels recitals escènics ha estrenat diversos espectacles (com "Sequenza, o la desestructuració d'una diva", sota la direcció escènica de Joan Dt.. Segura). Ha participat també en diferents espectacles de teatre musical. Compromesa amb la música contemporània, ha estrenat obres de múltiples compositors a nivell internacional, explorant a més la improvisació i la fusió amb diferents llenguatges artístics. Ha enregistrat la seva veu per a diversos segells discogràfics. Actualment dirigeix i interpreta al Palau de la Música Catalana els espectacles familiars “Bim Bom, nadons al Palau”, Zig Zag, passets al Palau” i “Abans de néixer, al Palau”.

Núria Palau: Artista interdisciplinar amb formació tant plàstica com musical. Pianista i violoncel·lista. Bachelor en ensenyament de la rítmica Jaques-Dalcroze amb menció en creativitat i composició al Conservatori de Bellaterra. Llicenciada en Belles arts per la Universitat de Barcelona. Mestra en Educació Musical, títol pel qual, l'any 2011 li és atorgat el Premi Final de Carrera per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb diverses entitats en l'elaboració de material educatiu i ha participat i presentat projectes artístics en l'àmbit nacional i internacional. Des del 2010 és membre actiu de l'Orquestra de Soundpainting de Catalunya, el "EnsembleB" i un dels membres fundadors de la Companyia d'arts escèniques "Quatrelements". Actualment combina la seva activitat professional amb la docència a l'escola GEM de Mataró, l'EM Joan Llongueres, El Conservatori "El Musical" de Bellaterra i com a professora del Postgrau en Música, Creativitat i Moviment de la Universitat Ramón Llull de Barcelona.​

Professorat col·laborador:

Roser Navarro: S'inicia en la dansa l'any 1983 a Gavà, formant-se en dansa clàssica i dansa estilitzada amb Maite Casellas i Yolanda Ramón. En  1992  comença la seva formació en dansa contemporània amb Gemma Calvet en el projecte TECA a Castelldefels i posteriorment s'incorpora a l'escola Municipal de Dansa de Castelldefels com a alumna becada i més tard com a professora. L'any 2000, després de treballar en diversos centres educatives, obre la seva pròpia escola a Gavà. Realitza cursos de pedagogia de la dansa fins a l'any 2005 que entra en el Institut del Teatre de Barcelona com a professora de Pedagogia de la dansa. Des de l'any 2009 i fins a l'actualitat forma part de la companyia PerkImBa sota la direcció de Neus Fernández i Thierry Hochstätter on imparteix tallers i jams de Dansa i percussió.

Ona Marco: Inicia el seu aprenentatge en dansa l'any 1987 al Centre de Dansa Laura Esteve. Entre els anys 2001 i 2007 contínua la seva formació clàssica i contemporània a Barcelona i Brusselas (2006-2007). En el 2015 es gradua en el Grau Superior de Pedagogia de la Dansa en el Institut del Teatre. Entre els anys 2009 i 2016, forma part de les companyies PerkImBa, Búbulus i Enface Dansa. A partir del 2002 i fins a l'actualitat desenvolupa la seva faceta com a pedagoga a les escoles Laura Esteve, RositaMauri, Color Dansa, Ramón Solé i la companyia PerkImBa, en les especialitats de Dansa Clàssica, Contemporània i Dansa Creativa.

Laura Dorna:  S'ha format en Dansa Contemporània i Improvisació a Barcelona (Area, el Timbal, la Caldera) i a Berlín (Dock11, K77 i Tanzfabrik). Graduada en Pedagogia de la Dansa pel Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha impartit classes en diferents escoles com Area, Mésdansa i Tragantdansa. Ha impartit tallers de dansa i improvisació en el Festival Internacional de Contact en Dansburg, en La Bobina d'Art a Barcelona i en el festival Eix. Actualment és professora de Dansa Contemporània a l'Escola Municipal de Dansa de Celrà i en el Institut del Teatre de Vic. Ha participat com a suport pedagògic en el projecte Totdansa coordinat pel Institut de Cultura, el Institut de Teatre i el Mercat dels Flors. Ha col·laborat com a membre d’As d’Arts en el projecte Pobles en dansa amb el espectacle 6 Milles dirigit per Álvaro de la Penya. Ha treballat com a intèrpret en companyies com  Nats Nus,  i la Cia. Nux, amb Dominik Borucki en el projecte El cos desa(r)mat. També ha participat en el Taller de reposició de Kolbebazar d'Àngels Margarit. Actualment és membre de la companyia PerkImBa, dirigida per Neus Fernández i Thierry Hochstätter amb la qual ha impartit tallers i jams de Dansa i percussió.​

Professores convidades darrers cursos: Mireille Weber i MalouHatt-Arnold

Mireille Weber: Des de petita se sent atreta per les arts en general: música, dansa, teatre i dibuix, i troba el seu camí en la formació rítmica que li permet associar i desenvolupar aquests diferents mitjans d'expressió. Es llicencia en Rítmica Jaques-Dalcroze l'any 1967 i obté el Diploma Superior en el 1968 amb especialització en reeducació psicomotriu. 
Durant més de 30 anys ha estat professora de el Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra per a alumnes de tots els nivells. Directora del cor d'adolescents i creadora de les classes pares-nens. Durant 8 anys va dirigir el Departament de Rítmica-Llenguatge.
En els estudis professionals (Haute École de Musiqui) ha impartit Pedagogia de la Rítmica i metodologia de la Rítmica per al solfeig. Al mateix temps ha estat professora de cant i de tècnica vocal sobre la base de la seva experiència com a cantant professional.
Ha creat múltiples espectacles infantils, remarcant la posada en escena de l'Òpera “Douce et Barbe Bleu d’Isabel Aboulker” amb més de 100 nens cantant i ballant en l'escenari.
La seva llarga trajectòria i experiència queda reflectida en la pel·lícula “La Rythmique, li solfège, un chemin vers la musiqui” que l'any 2010 es publica.
Retirada des de 2009, segueix ensenyant regularment en cursos de formació tant a Suïssa com a tot el món.

Malou Hatt-Arnold: Llicència d'Ensenyament en Rítmica Dalcroze i Diploma Superior del Mètode Jaques-*Dalcroze. Diplomada en el mètode Willems. Estudis Superiors en Pedagogia en el Conservatori de Ginebra, Suïssa.
Ha estat professora durant 38 anys en l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra impartint classes en tots els nivells : nens, adolescents, adults amateurs i estudiants professionals. També ha ensenyat en l'Etapa Infantil i en Educació Primària i Secundària en diferents escoles de Ginebra en la secció artística.
Al llarg de la seva carrera ha impartit cursos i seminaris representant el mètode Dalcroze a Suïssa, França, Itàlia, Espanya, Alemanya, Polònia, Grècia, Israel, Estats Units, Canadà, Austràlia, Malàisia, Hong Kong, Japon i Taiwan.
És una de les principals figures ambaixadores de la Rítmica a nivell mundial.

Copyright © 2018 Escola de Música J.Llongueres, SRL Tots els dres reservats.

HORARI

Dilluns- Dijous 16:00 a 21:00

Divendres  10:00 a 13:00 -16:00 a 20:00

ON SOM

Carrer Sèneca 22

08006, Barcelona. 

info@joanllongueres.com

Tel: 932-171-894

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now